Esittely


Olen -86 syntynyt alunperin Raumalainen, nykyään Eurajokelainen. Pikkutytöstä asti olen halunnut muuttaa maalle, ja vihdoin vuonna 2012 tuli haaveesta totta. Asumme pienellä tilalla Huhdankylässä. Pihapiirissämme on oma treenikenttä, jossa koulutuksemme suurimmaksi osaksi järjestetään. Meillä on 3 koiraa ja 4 kissaa kotona, sekä kanoja.

Ensimmäisen oman koirani ostin 2003, jolloin olin 17-vuotias. Jesper oli Bokserin ja Dalmatiankoiran sekoitus uros. Voimakasluonteisen koiran kanssa opin paljon koiran koulutuksesta. Jesperillä oli eroahdistusta ja tämän asian kanssa painimmekin koko sen elämän. Jesperin kanssa tutustuin koiraharrastuslajeista jälkeen, hakuun, tokoon, agilityyn ja vepeen. Jesperin kanssa tokossa kisasin alokasluokasta koulutustunnuksen TK1 ja avoimestaluokasta 3-tuloksen. Agilityssä Jesper kilpaili 3-luokassa, mutta jäi varhain sairaseläkkelle luusto-ongelmien vuoksi. Jesperin kanssa suoritin myös BH-kokeen. Jesperin kanssa opin myös koiran hihnakäyttäytymisen saloja, sillä nuorempana se ei osannut ohittaa koiria nätisti lenkillä. Jesper lopetettiin talvella 2014.

Toinen koirani ja kasvatustyöni kantanarttu on Liinu, Liinu tuli minulle vuonna 2007. Virallisemmin C.I.B. FI MVA EE MVA FI TVA HK3 EK1 BH Starsky Makes The List. Liinun kanssa on kisattu agilityssä, haussa, , etsintäkokeessa, tokossa ja jäljellä. Tokossa Liinusta tuli Suomen Tottelevaisuusvalio. Liinu kisasi haun ylimmässä luokassa, josta se jäi yhtä 1-tulosta vaille Suomen Käyttövalionarvosta. Liinulla on myös koulutustunnus etsintäkokeen alokasluokasta. Liinu on myös erinomainen lammaspaimen! Kauniskin vielä, siitä on todisteena tittelit Kansainvälinen Muotovalio, Suomen Muotovalio ja Viron Muotovalio. Liinu viettelee eläkepäiviään Jyväskylässä.

Liinun ensimmäisestä pentueesta vuonna 2010 minulle jäi kotiin Liinun poika Ross. Virallisemmin C.I.B. FI MVA EE MVA FI KVA FI AVA FI AVA-H FI TVA HK3 BH Something Like Army Brat. Ross kisasi agilityssä, tokossa ja haussa. Agility oli Rossin päälaji, se on Suomen Agility- ja Hyppyvalio. Ross oli vuonna 2017 agilityn halli-SM 7., SM-6 ja sai piirimestaruus joukkuekultaa. Tokosta ja pk-hausta Ross on myös valio. Näyttelyistä Ross on Kansainvälinen Muotovalio, Suomen ja Viron Muotovalio.

Rossin ensimmäisestä pentueesta vuonna 2013 kotiin jäi Rossin tytär Ira. Virallisesti FI MVA FI AVA FI AVA-H EE AVA BH Something Like Campi Dell'Orrore. Ira oli mieheni koira ja he harrastivat agilityä, minä koulutin heitä. Iran päälaji oli agility, mistä se on Suomen ja Viron agilityvalio, sekä Suome hyppyvalio
. Ira ja Markus olivat vuonna 2017 piirimestaruus hopeamitalisteja ja saivat joukkuekultaa. Ira kisasi viimeiset vuodet lainaohjaaja Helenan kanssa ja olivatkin SM-10 2019 sekä Nuorten SM-1 2019. Minä oitin Iran kanssa Piirimestaruuskultaa 2019. Iralla on tehty myös tokoa alokasluokan 1-tuloksen verran ja suoritettu BH-koe. Ira on myös Suomen Muotovalio ja sillä on Suomesta CACIB.

Liinun kolmannesta pentueesta vuonna 2014 pidin Liinun pojan Boltin. Virallisesti FI AVA FI AVA-H BH Something Like Extra Power. Bolt kisaa agilityssä ja tokossa, tavoitteena myös jälkitulos. Boltin päälaji on agility, mistä se onkin jo Suomen Agility- ja Hyppyvalio, Bolt sai myös vuonna 2017 piirimestaruus joukkuekultaa ja oli SM-4 2018.. Tokossa Bolt kilpailee ylimmässä luokassa, tavoitteena valionarvo. Bolt on myös suorittanut BH-kokeen. Sillä on myös 2 SERTiä näyttelyistä. Blt asuu nykyään kaverillani Nooralla.

Iran ensimmäisestä pentueesta vuonna 2016 harrastuskoirakseni jäi Iran tytär Reizel. Virallisesti FI AVA FI AVA-H SE AVA SE AVA-H EE AVA BH Something Like I Love You. Reizel harrastaa agilityä ja tokoa. Agilityssä Reizel on Suomen, Ruotsin ja Viron agilityvalio, sekä Suomen ja Ruotsin hyppyvalio. Tokosta sillä on 1-tulos alokasluokasta ja BH-koe suoritettu. Reizelin kanssa on myös paimennettu.

Reizelin ensimmäisestä pentueesta vuonna 2020 kotiin jäi sen tytär Phoebe, Something Like Pure Love Girlie. Phoebe harrastaa agilityä ja on yhtä luvaa vaille 3-luokkalainen. Phoebe on myös tokoillut ja paimentanut.

Meidän jokainen koira on erilainen ja ne on koulutettu erilaisilla metodeilla. On kokemusta todella kovasta ja sitten taas todella pehmeästä koirasta. On kokemusta agilityssä pysäytyskontaktin kouluttamisesta, kuin myös juoksukontaktien kouluttamisesta. Meillä on kotona myös vahtikoirana Keskiaasiankoira Aslan, tämä 70-kiloinen jääräpää on myös tuonut oman haasteensa koulutukseen. Paljon olen kaikkea kokeillut ja kokemusta sitä kautta kertynyt :)

Kasvatan Bordercollieita kennelnimellä Something Like, tämä harrastus on tuonut mukanaan huiman määrän kokemusta erilaisista koirista ja koiranohjaajista. Olen jo useamman vuoden valmentanut agilityssä, tokossa ja haussa useita koirakkoja. Kouluttajana olen vaativa ja suorasanainen, mutta samalla tehokas ja kannustava. Innolla odotan tulevia kursseja ja uusia koirakoita!   -Janika